Turizm Fakültesi öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi düzenlendi.

Eğitimin sonunda Öğr. Gör. Hasip CANA, AFAD İl Müdürü Hüseyin KAŞKAŞ ve Mahmut KILIÇ'a teşekkür belgelerini takdim etti.

Günümüzde doğal afetler, dünya genelinde önemli bir tehdit oluşturmakta ve toplumları ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Depremler, sel felaketleri, yangınlar ve diğer doğal afetlerle başa çıkabilmek için, bireylerin ve toplulukların afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaları son derece önemlidir.

Afet farkındalığı eğitimi, bireyleri, aileleri ve toplulukları potansiyel afetlere karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan bir süreçtir. Bu eğitim, afetlerin olası etkilerini anlama, afet öncesi, anı ve sonrasındaki doğru davranışları öğrenme ve uygulama konusunda katılımcılara rehberlik etmektedir.

Eğitimin İçeriği:

Afet Türleri ve Tehlikeleri: Depremler, sel felaketleri, yangınlar, gibi afet türleri ve bu afetlerin potansiyel tehlikeleri hakkında bilgi.

Afet Öncesi Hazırlıklar: Evde acil durum çantası hazırlama, aile afet planı oluşturma ve güvenli toplanma noktalarının belirlenmesi gibi önlemler.

Afet Anında Doğru Davranışlar: Deprem anında güvenli davranışların öğrenilmesi, yangın durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği.

Afet Sonrası Kurtarma Çalışmaları: Afet sonrası ilk yardım bilgisi, güvenli alanlara tahliye, yardım çağrısı yapma ve yerel otoritelerin talimatlarına uyma eğitimi.

Topluluk Katılımı ve Dayanışma: Komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, topluluk temelli afet hazırlıkları ve dayanışma önlemleri.

Afet farkındalığı eğitimi, bireylerin ve toplulukların afetlerle başa çıkabilme kapasitelerini artırarak toplum genelinde güvenliği sağlamaya yönelik önemli bir adımdır. Her bireyin bu eğitime katılımı, afet anlarında daha etkili ve güvenli bir tepki verme potansiyelini artırabilir.

Unutmayalım ki afetlere karşı hazırlıklı olmak, sadece kendi güvenliğimizi değil, aynı zamanda toplumumuzun dayanıklılığını da artırır. Afet farkındalığı eğitimine katılarak, hep birlikte daha güvenli bir gelecek inşa etmek için adım atabiliriz.