Rekreasyon Yönetimi 2. sınıf öğrencileri ve öğretim üyesi Doç. Dr. Güliz Coşkun'un rehberliğinde, bugün Fiziksel Aktivite ve Beslenme dersinde öğrencilere yoga, meditasyon ve nefes terapisi deneyimi sunuldu. Bu ders, katılımcılara fiziksel ve zihinsel sağlıklarını geliştirmeleri için etkili araçlar sunmayı amaçlamaktadır.

Yoganın temel prensipleri, doğru beslenme alışkanlıkları, doğru nefes alımı ve doğru duruş pratiği üzerine odaklanarak, bireyin hem bedensel hem de zihinsel dengeyi sağlamasını hedefler. Yoga, her yaş grubundan insanın kolaylıkla uygulayabileceği esnek bir disiplindir. Bu uygulama, sadece bedensel esneklik ve dayanıklılığı artırmakla kalmaz, aynı zamanda zihinsel açıdan da dinginlik ve odaklanma sağlar.